Velika Moč za Velike Prihranke!   - Promocijske cene razsmernikov SUNGROW SG10.0RTSG12.0RTSG15.0RTSG20.0RTSG33CXSG125CX - Velika Moč za Velike Prihranke! 

NAROČILA IN INFORMACIJE
+386 31 296 924
info@energetik.si
Free shipping on all US order or order above $200
Solarna energija

Interjvu - Širitev na srbsko tržišče, naslednji cilj podjetja Energetik Energija d.o.o. - vpogled s Mednarodnega sejma energetike in ekologije

Datum objave: 07. december 2023
Kot eden vodilnih distributerjev fotovoltaičnih komponent na Balkanu je podjetje Energetik Energija d.o.o. prepoznaven igralec v dinamični in hitro spreminjajoči se industriji obnovljivih virov energije. Tudi letos so sodelovali na Mednarodnem sejmu energetike in ekologije, ki je potekal od 28. do 30. novembra na Beograjskem sejmu. Spodaj je intervju z generalnim direktorjem podjetja, Riccardo-m Frisinghelli-jem 


 
Kakšna so vaša pričakovanja od Mednarodnega sejma energetike 2023?

Na sejmu Energetika sodelujemo že drugo leto zapored. Kot podjetje smo si v Srbiji pridobili soliden ugled in že tri leta dobro poslujemo na srbskem trgu. Tokrat smo na sejmu organizirali neposredna srečanja s proizvajalci PV modulov Trina Solar in proizvajalci razsmernikov in ostaleih solarnih komponent SolarEdge in Sungrow, ter predstavitev podjetja K2 systems kar nam je omogočilo, da smo takoj odgovorili na vsa vprašanja zainteresiranih kupcev.
Kakva su Vaša očekivanja od Međunarodnog sajma energetike 2023?

Ovo je druga godina zaredom kako učestvujemo na Sajmu energetike. Kao kompanija smo stekli solidnu reputaciju u Srbiji i već tri godine dobro poslujemo na srpskom tržištu.
Ovog puta smo na sajmu organizovali direktne sastanke sa našim proizvođačima solarnih modula Trina Solar, Canadian Solar, i proizvođačima invertera Sungrow što nam je omogućilo da svim zainteresovanim kupcima odmah pružimo odgovore na sva pitanja.

S katerimi izzivi se je vaše podjetje soočalo v letu 2023 in kako gledate na leto 2024?

Največji izziv je bil kljub trenutni gospodarski krizi ostati opora našim strankam, ohraniti njihovo zaupanje in se odzvati na njihove zahteve. Z vojno v Ukrajini se je energetski sektor močno spremenil. Podjetje Energetik Energija se trudi prisluhniti svojim naročnikom, razumeti njihove potrebe in jim ponuditi zanje najboljše rešitve, ki bodo pripomogle k energetskim prihrankom. Naši kupci so večinoma elektroinštalaterji, kar pomeni, da kot posredniki poskušamo razumeti potrebe končnih kupcev (investitorjev) in elektroinštalaterjev, kar situacijo naredi bolj zapleteno. Kljub temu z ponosom lahko rečemo, da je zaupanje, ki nam je bilo izkazano, nagrajeno.

Prihajajoče leto se zdi, da bo kompleksno, predvsem zaradi recesije v Nemčiji, ki je ena največjih porabnic energije skupaj s Kitajsko. Veliko materialov, ki so bili prvotno namenjeni njihovemu trgu, bo zaradi tega prerazporejenih na druge trge po veliko nižjih cenah. Kot rezultat tega se naši kupci še naprej soočajo s cenovnimi nihanjem in iščejo nekoga, ki resnično razume njihove potrebe. Stranke, ki se obrnejo na naše podjetje, iščejo partnerja, ki je sposoben predlagati in uresničiti pravo rešitev. Kot podjetje smo prepoznavni po prodaji številnih majhnih sistemov, ker verjamemo, da je sončna energija zasnovana tako, da proizvaja ravno toliko energije, kolikor je potrebno neposredno v vašem domu - to je naš glavni izziv. Jedro koncepta fotovoltaične naprave je, da se namesti na streho in takoj uporablja. Verjamemo, da je to tudi okolju najbolj sprejemljiv princip.

 
Sa kojim izazovima se Vaša kompanija suočila tokom 2023. i kako vidite 2024. godinu?

Najveći izazov je bio da ostanemo tačka oslonca za naše klijente, da zadržimo njihovo poverenje i odgovorimo na njihove zahteve, uprkos aktuelnoj ekonomskoj krizi. Sa ratom u Ukrajini i energetski sektor se mnogo promenio. Kompanija Energetik Energija se trudi da osluškuje svoje klijente, razume njihove potrebe i ponudi im najbolja rešenja za njihovu koja će doprineti uštedi energije.
Naši kupci su uglavnom elektroinstalateri. To znači da, kao posrednici, pokušavamo da razumemo sa jedne strane potrebe krajnjeg kupca (investitora), a sa druge strane i potrebe elektroinstalatera, što situaciju čini mnogo složenijom jer nastojimo da razumemo obe uključene strane. Ipak, sa ponosom možemo reći da je poverenje koje nam je ukazano nagrađeno.
Godina koja sledi deluje da će biti kompleksna, najpre zbog recesije koja je zahvatila Nemačku, a s obzirom na to da je Nemačka jedan od najvećih potrošača energije zajedno sa Kinom, mnogi materijali koji su prvobitno bili namenjeni njihovom tržištu, biće redistribuirani na druga tržišta po znatno nižim cenama.

Kao rezultat toga, naši klijenti nastavljaju da se kreću kroz fluktuacije cena i traže nekoga ko zaista razume njihove potrebe. Klijenti koji se obrate našoj kompaniji traže partnera sposobnog da predloži i implementira pravo rešenje. Kao kompanija smo prepoznatljivi  u prodaji brojnih malih sistema, jer verujemo da je solarna energija dizajnirana da generiše upravo onu energiju koja vam je potrebna direktno u vašem domu: upravo  je to naš glavni izazov. Suština koncepta fotonaponskog uređaja je da se postavi na krov i odmah koristi. Verujemo da je to i ekološki najprihvatljiviji princip.
Kakšni so vaši načrti za leto 2024?

Naše podjetje je vedno sposobno maksimalno zadovoljiti stranko, in prav na tem delamo: kakovost, zanesljivost, hitra odzivnost, učinkovitost - to bo značilnost našega podjetja tudi v letu 2024. Poleg tega te dni lansiramo B2B spletno platformo na naši spletni strani, ki bo omogočala strankam, da ustvarijo svoj osebni račun za naročila tudi ponoči ali med vikendom. Na ta način bodo naslednji delovni dan prejeli potrdilo o naročilu in odpremo izdelkov.
Pomemben cilj, ki smo si ga zastavili za leto 2024, je širjenje na srbsko tržišče. Ideja je, da začnemo z odprtjem vrste specializiranega skladišča, da bi lahko takoj zadovoljili zahteve kupcev v Srbiji in se izognili čakanju na carinske postopke, nato pa v prihodnosti odprli tudi razstavni prostor v Srbiji.


Nazadnje, prek združenj, kot je Confindustria Srbija, menimo, da je pomembno zagotoviti potrebne informacije industriji kot končnemu uporabniku, da bi jim omogočili, da ocenijo učinkovitost takšne naložbe. Popolno sprejetje proizvodnje, ki temelji na obnovljivi energiji, ne prinaša le dolgoročnega zmanjšanja stroškov in prihrankov, ampak je ključnega pomena za konkurenčnost na evropskem trgu. Tudi v letu 2024 bomo delali na tem.

 

Kakvi su Vaši planovi za 2024. godinu?


Naša kompanija je uvek u mogućnosti da maksimalno zadovolji kupca i upravo na tome radimo: kvalitet, pouzdanost, brza povratna reakcija, efikasnost – ovo će i tokom 2024. godini karakterisati našu kompaniju. Štaviše, ovih dana pokrećemo B2B online platformu na našoj veb stranici, koja će omogućiti kupcima da kreiraju svoj lični nalog za porudžbine čak i tokom noći ili tokom vikenda. Na ovaj način, oni će prvog narednog radnog dana dobiti potvrdu porudžbine i otpremu proizvoda.

Važan cilj koji smo zadali sebi za 2024. biće i širenje na srpsko tržište. Ideja je da za početak otvorimo vrstu namenskog skladišta kako bismo mogli odmah da zadovoljmo zahteve kupaca u Srbiji i kako bi se izbeglo čekanje na carinske procedure, a da onda u narednom periodu otvorimo i ekspozituru u Srbiji.

Konačno, kroz udruženja kao što je Konfindustrija Srbija, smatramo da je važno pružiti neophodne informacije i industriji kao krajnjem korisniku, kako bismo im na taj način dali priliku da procene efikasnost jedne ovakve investicije. Usvajanje proizvodnje zasnovane u potpunosti na obnovljivoj energiji, sa energetske tačke gledišta, ne samo da na duže staze donosi smanjenje troškova i uštedu, već je od suštinskog značaja kako bismo bili konkurentni na evropskom tržištu. I tokom 2024. ćemo raditi i na tome.Vir: Energetik Energija d.o.o. / Konfindustrija Srbija

 


 
Copyright © 2023 ENERGETIK Energija d.o.o.
Izdelava: MMStudio
zapri Na spletnih straneh Energetik.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.