08 Jun 2018

Velika udeležba na Energetikovem izobraževanju

07.06. je Energetik kot že večkrat doslej organiziral izobraževanje za svoje zveste partnerje. Gostili smo predstavnika iz podjetja SolarEdge in go. Andrejo Benedik iz Ministrstva za infrastrukturo. Poleg njiju sta se našemu povabilu odzvala tudi g. Zorko iz EZS in g. Guzelj iz ddbora NNELI, ki sta sodelovala kot gosta okrogle mize.

11.05. je Ministrstvo za infrastrukturo potrdilo predlog o Spremembi uredbe za samooskrbo. Ker so ob tem ostala odprta številna vprašanja, smo se odločili povabiti tiste, ki so sodelovali pri oblikovanju uredbe ter tako našim partnerjem zagotoviti informacije, ki jiih potrebujejo. S predstavitvijo sodobne tehnologije tistim, ki ustvarjajo slovensko fotovoltaično zakonodajo, pa smo prispevali k zbližanju državnih regulativ in prakse.

Na okrogli mizi smo razpravljali o naslednjih tematikah:

  • Prednosti in slabosti nove uredbe
  • Naslednji korak Ministrstva za infrastrukturo glede na Akcijski načrt za 2020 in 2030
  • Izzivi za električna omrežja in kako jih razreševati
  • Odprava birokratskih over pri priklopu na omrežje
  • Finančni vidiki nove uredbe

Energetik energija je podjetje, ki skrbi za svoje partnerje in aktivno sodeluje pri kreiranju fotovoltaičnega trga. Prizadevamo si za optimizacijo pogojev za instalaterje, saj verjamemo v prihodnost fotovoltaike.

Tisti, ki se srečanja niste mogli udeležiti, nam pišite tukaj in poslali vam bomo predstavljene vsebine.

Tudi v prihodnje bomo še organizirali takšna izobraževanja. Naslednje izobraževanje organiziramo skupaj s podjetjem SolarEdge in bo namenjeno vsem instalaterjem, ki si želijo pridobiti SolarEdge certifikat. Gre za tehnični trening, ki ga prirejamo 2x letno. Za več informacij in prijave nam pišite tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.