01 Feb 2021

Trina Solar, zanesljiv proizvajalec sončnih panelov

Trina Solar je leta 1997 ustanovil Jifan Gao in na integriran način proizvaja sončne celice. Trina Solar se večkrat pojavlja med 100 podjetji z najvišjo rastjo po svetu na lestvici Fortune.

Najpomembnejši proizvajalci sončnih panelov na svetu

Trina Solar trdno spada med najpomembnejše proizvajalce sončnih panelov na svetu, saj je od leta 2011 dokazala, da je vodilna v kakovosti, saj ima ogromno patentov (skoraj 1600) in 16 svetovnih rekordov.

 

Ukvarja se s stalnim izzivom za inovacije za okoljsko trajnost

Podjetje se močno ukvarja z nenehnim izzivom inovacij, posodabljanjem standardov v zvezi s parametri uspešnosti in trajnosti.

Trina Solar je med letoma 2010 in 2015 zmanjšala porabo električne energije iz proizvedene MW za 21,6% in v istem obdobju dosegla 36,8% reakcije pri uporabi vode v proizvodnem procesu na MW.

Odzivna in trajnostna proizvodnja

Trina Solar želi biti odgovorna do svojih zaposlenih, skupnosti in strank, jasno navajati trajnostne cilje in na pregleden način spremljati njihovo doseganje s pomočjo tretjih partnerjev. Proizvodnja je usmerjena v znatno zmanjšanje stroškov in emisij.

 

Trina Solar je na prvem mestu po družbenih in okoljskih koristih

Ta zavezanost Trine je bila priznana na svetovni ravni: Koalicija za toksične snovi Silicijeve doline (SVTC) je tretjič uvrstila Trino Solar na prvo mesto po socialnih in okoljskih koristih, priznala vodstvo ali teme, kot so odgovornost, spremljanje dobavne verige, zelena delovna mesta in upravljanje življenjskega cikla izdelka.