05 Jan 2018

STOREDGE™: SOLAREDGE-EVA REŠITEV ZA SHRANJEVANJE ENERGIJE

SolarEdge predstavi produkte za shranjevanje energije.

Z enosmerno električno napetostjo DC SolarEdge upravlja z energijo iz fotovoltaične elektrarne. Presežek energije je nato shranjen v bateriji in je na voljo za uporabo v primerih, ko je poraba električne energije na objektu večja od njene trenutne proizvodnje. StorEdge torej predstavlja rešitev za optimizacijo samooskrbe oz. povečanje lastne porabe električne energije.

StorEdge sistem je zelo preprost in enostaven za namestitev: fotovoltaične naprave in shranjevalniki energije so namreč vezani na isti razsmernik, brez dodatnih žic.

StorEdge in Powerwall

StorEdge se lahko namesti in uporabi tudi v kombinaciji s Tesla baterijami Powerwall, tako pri novih kot tudi pri obstoječih sončnih elektrarnah.

Sistem za nadzor prikazuje stanje baterije in vse informacije o proizvodnji in porabi energije z oddaljenim dostopom do programske opreme razsmernika / baterije.

Uporaba sistema za shranjevanje energije skupaj z vašo fotovoltaično napravo predstavlja eleganten način, s pomočjo katerega lahko znižate svoj račun za elektriko in povečate svojo energetsko neodvisnost.

Vsi produkti znamke SolarEdge so narejeni tako, da s pomočjo varnostnih mehanizmov ščitijo življenja in asete posameznikov. Varnostni mehanizmi so zasnovani tako, da se med postopkom namestitve, vzdrževanja ali v primeru izrednih razmer, visok DC tok sam izklopi.

Že sam razsmernik znamke SolarEdge je oblikovan tako, da so njegove funkcije razdeljene v dve napravi: Prva je optimizator moči, ki optimizira proizvodnjo energije na posamezni panel; druga pa je razsmernik, ki opravlja samo DC-AC pretvorbo in upravlja z omrežjem. Na ta način SolarEdge sistem omogoča maksimalni izkoristek sončne energije za posamezen modul, saj predstavlja rešitev tudi za primere morebitnega senčenja.

Za več informacij o StorEdge sistemu ali za naročilo nam nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.