05 Okt 2018

Steca Solarix PLI 500-48 za otočne sisteme

Steca Solarix PLI 5000-48 je prvi izdelek proizvajalca Steca Elektronik, ki ponuja vse v enem za otočne sisteme. 

 

Steca Solarix PLI 5000-48 za otočne sisteme 

V ohišju Solarix PLI 5000-48 je vgrajen sinusni pretvornik 230V, 80A fiotonapetostni regulator MPPT z maksimalno vhodno napetostjo 145V, primeren za tri 60-celične module in za baterijski polnilnik z 230 Vac za zunanje vire moči, kot so diesel generator ali napetostno omrežje.

Preklapljanje med močjo baterije in generatorjem zunanjega viraje zelo hitro, čas preklopa je krajši od 10 ms. S temi funkcijami lahko Solarix PLI 5000-48 uporabljamo na tri načine:

  • čisti otočni sistem, kjer so edini vir energije fotonapetostni moduli
  • hibridni sistem, z izbiro primarnega vira iz fotovoltaike ali omrežja / generatorja
  • kot UPS, kjer se akumulatorji zaračunavajo le v omrežju in ostanejo v puferju do izklopa

Vrsta morebitnih trifaznih povezav

Z dodatno ploščo lahko v isto napravo vstavite do 9 strojev, ki tvorijo trifazni sistem s 3 vzporednimi stroji za vsako fazo in tudi devetimi stroji v isti fazi.

Solarix PLI 5000-48 podpira neuravnoteženost trifazne konfiguracije, pomembno je le, da ne presežemo 9 strojev na sistem. Glede na dvojno preobremenitveno zmogljivost nazivne moči in čistega sinusnega vala, lahko pripnemo katerokoli vrsto tovora.

Najsodobnejši maksimalni sledilnik moči vedno zagotavlja maksimalno polnjenje akumulatorja v katerem koli okolju. Velik zaslon omogoča nemoteno spremljanje vseh delovnih parametrov. Vse nastavitve so dostopne neposredno na prikazovalniku s funkcijskim gumbom 4, na voljo pa so tudi komunikacijska vrata RS232 in USB za povezavo z osebnim računalnikom.

 

Produkt je na voljo tudi pri nas. Za naročilo nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040687533.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.