21 Feb 2019

SolarEdge razsmerniki z vgrajenim Wi-Fi

Nova pošiljka SolarEdge razsmernikov bo sedaj v celoti imela vgrajeno brezžično povezavo. Kaj to pomeni? 

SolarEdge že nekaj časa velja za standardni razsmernik na slovenskem trgu. A instalaterji so morali SolarEdge namestiti s pomočjo Ethernet kabla ali pa so dokupili Wi-Fi modem za brezžično povezavo. Z naslednjo generacijo razsmernikov pa prihaja novost. Od sedaj namrej instalaterjem ne bo več potrebno naročati Wi-Fi modema posebej, kajti le-ta bo že vgrajen v razsmernik. Vse, kar bodo instalaterji morali dokupiti, bo antena.

 

Nadzor proizvodnje energije 

SolarEdge proizvajalec je iznašel unikatno rešitev kombinirane uporabe SolarEdge razsmernikov in optimizatorjev. SolarEdge optimizatorji imajo namreč zmožnost, da maksimizirajo proizvodnjo energije na ravni posameznega modula. Zaradi njih, so dandanes možne tudi instalacije na strehah z manj ugodnimi legami, različnimi nagibi ali usmerjenostjo ali celo združujejo različne module v istem nizu.

Posebna tehnologija omogoča zbiranje maksimalne moči iz vsakega modula posebej, poleg tega pa pozorno spremlja proizvodnjo energije in morebitne napake.

Da bi SolarEdge še izboljšal pogoje proizvodnje energije, je brezžično komunikacijo že integriral v posamezni razsmernik. To omogoča natančen nadzor vsakega fotovoltaičnega modula posebej, neposredno iz vašega pametnega telefona.

Na ta način je optimizirano tudi vzdrževanje, saj lahko takoj ugotovimo, kje je prišlo do napake.

 

Razsmerniki SolarEdge tudi za shranjevanje energije 

Razsmerniki so že prilagojeni tako, da se lahko povežejo z akumulatorskim sistemom. Na ta način lahko optimiziramo porabo proizvedene energije v gospodinjstvu.

Razsmerniki z integriranim Wi-Fi in predispozicijo za shranjevanje energije so že na voljo in jih lahko naročite pri svojem distributerju.

 

Za naročilo SolarEdge razsmernikov ali dodatne informacije nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.