13 Apr 2016

SOLAREDGE PREDSTAVLJA PALETO RAZSMERNIKOV IN OPTIMIZATORJEV

Razsmernik znamke SolarEdge je inovacija, ki je spremenila način upravljanja z energijo v fotovoltaičnih sistemih.

Sistem sočasne uporabe razsmernika z optimizatorji optimizira proizvodnjo energije posamenega modula, kar končnemu uporabniku prinese večji izkupiček energije za nižjo ceno.

SolarEdge je vodilni proizvajalec v fotovoltaični industriji – od začetka leta 2010 pa do danes je uspešno inštaliral že vsaj 3,4 GW sistemov razsmernikov z optimizacijo DC toka, njihovi produkti pa so nameščeni v sončnih elektrarnah po celem svetu. Ta trenutek jih uporabljajo v vsaj 96 državah.

SolarEdge sistem za optimizacijo moči

SolarEdgov sistem z optimizatorji, ki je povezan z vsakim posameznim modulom, omogoča boljše upravljanje le-teh, obenem pa omogoča, da vsak posamezni modul zaradi optimiziranega delovanja proizvede večjo količino električne energije.

Razsmernik z optimizatorji tako omogoča interakcijo med DC in AC tokom, povezavo z centralnim električnim omrežjem v enem samem poenostavljenem razsmerniku po razmeroma ugodni ceni.

Tudi namestitev sistema je enostavna – vsak posamezni optimizator je vezan na solarno spojno omarico na spodnji strani modula. Tak sistem omogoča monitoring in nadzor vsakega modula posebej.

Glavne značilnosti optimizatorjev

  • Nadzor maksimalne moči za vsak posamezni modul (MPPT)
  • Vrhunska učinkovitost (najvišja učinkovitost je 95,5%; ponderirana učinkovitost je 98,8%)
  • Preprečuje in zmanjšuje energetske izgube, ki bi nastale zaradi neenakosti modulov, razlikam med moduli, nastalih med proizvodnjo in izgube zaradi delnega senčenja
  • Primeren za ekstremne okoljske razmere
  • Zanesljivost in garancija za obdobje 25 let
  • Spremljanje napredne zmogljivosti v realnem času
  • Samodejna prekinitev DC napetostnega toka za varnost inštalaterjev in gasilcev
  • Neodvisna tehnologija optimizacije (IndOP™)
  • Funkcionira skupaj s katerimkoli razsmernikom, pri čemer dodatna namestitev ‘hardware’ vmesnikov ni potrebna (samo za modele OPA)
  • Proizvedeno s strani proizvajalcev modulov

SolarEdge fotovoltaični razsmernik

Fotonapetostni DC/AC razsmernik je posebej zasnovan za delovanje s SolarEdge optiizatorji moči.

V primerjavi s standardnimi razsmerniki je ta razsmernik ugodnejši in bolj zanesljiv, zahvaljujoč sistemu nadzora maksimalne moči (MPPT), ki ga nosi optimizator moči. Razsmernik pa medtem opravlja nalogo pretvorbe enosmernega toka v izmenični tok.

Fiksna nizka napetost zagotavlja neprestano delovanje z maksimalno učinkovitostjo – nad 97%, ne glede na dolžino kabla in spremenljive vremenske pogoje.

Če želite ponudbo, lahko oddate povpraševanje tukaj: info@energetik.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.