19 Okt 2018

SMA in TIGO platforma: monitoring na nivoju modula

SMA s pomočjo platforme TIGO izpolnjuje vse sistemske zahteve; od nadzorovanja na ravni modula, optimizacije delovanja modula pod vplivi senčenja ali zaradi različne usmeritve modulov, do zaustavitve delovanja modula iz varnostnih razlogov (npr. s strani gasilcev v primeru požara). 

TIGO platforma: rešitev za vsak modul 

S pomočjo TIGO platforme, je vsak modul lahko optimiziran s smart tehnologijo, tako se proizvodnja energije poveča, s tem pa tudi vrednost naše investicije.

Bistvena razlika med tradicionalnimi sistemi in tehnologijo ‘TIGO Smart Module TS4’ je prav ta, da lahko modul, katerega delovanje je zmanjšano zaradi razlogov kot so neprimerna lega, senčenje ali kaj drugega, opremimo z ustrezno elektroniko tako, da namestimo pravi ‘pametni pokrov’ in s tem optimiziramo delovanje sončne elektrarne.

Pametni pokrovi so naslednji: 

  • Spremljanje proizvodnje na ravni modula (modri pokrov)
  • Stikalo za vklop / izklop električnega modula (rdeči pokrov)
  • Optimizacija (rumeni pokrov)

Enostavna in hitra namestitev

Elektronika TIGO TS4 se enostavno in hitro priključi na module z uporabo enega samega izvijača; stroški in čas instalacije se tako zmanjšajo.

Produkt TIGO TS4 ima poleg močne elekronike še dve dodatni komponenti: vmesnik za brezžično komunikacijo do 120 TS4 naprav in Cloud Connect, ki omogoča zbiranje podatkov iz vmesnika in pošiljanje le-the na Sunny Portal. Na ta način imate popoln nadzor nad delovanjem.

Mehanizem pametnega modula TIGO TS4 je idealen za kombinacijo z SMA razsmerniki. Ti razsmerniki so namreč izredno prilagodljivi, imajo pa tudi širok vzpon vhodne napetosti in več MPPT sledilcev.

Namestitev

V spodnjem posnetku je prikazana namestitev TIGO optimizatorjev:

Primerjava s SolarEdge tehnologijo: 

Energetik energija priporoča uporabo TIGO platforme za večje sisteme, pri katerih bi se izkazalo, da so SolarEdge razsmerniki in optimizatorji prevelik strošek.

Za več informacij ali naročilo produkta nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.