Net-metering

Sistem net-metering je sistem neto meritve in obračuna električne energije na letnem nivoju. Omogoča postavitev sončne elektrarne do 11 kVA, deluje pa po principu, da česar gospodinjstvo ne uporabi, odda v omrežje, ter nato vzame iz omrežja, ko elektrarna ne proizvaja energije. Ob koncu leta se izračuna razlika med proizvedeno in porabljeno električno energijo in to je tisto, kar uporabnik na koncu poravna.

Uredba o samooskrbi

Sistem net-metering je začel veljati s 15. januarjem 2016, ko je v veljavo prišla Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije.

Več o Uredbi si lahko preberete TUKAJ.

Državne subvencije

V kolikor je vaša sončna elektrarna načrtovana v skladu s sistemom net-meteringa, lahko pridobite nepovratna sredstva za njeno izgradnjo. Ekosklad razpisuje subvencije, ki pokrijejo do 20 % priznanih stroškov, a največ do 180 EUR za 1kVA inštalirane nazivne električne moči naprave.

Več o subvencijah si lahko preberete TUKAJ.

Zeleni krediti

Vse več bank se zaveda, da je za končnega naročnika sončne elektrarne zelo pomembna tudi drugačna finančna podpora. Kot vaš distributer in partner, vas podpiramo tudi pri tem in sicer z naslednjima možnostma:
Ekosklad ponuja ugoden EKO kredit z obrestno mero trimesečni EURIBOR + 1,3 %, z odplačilno dobo do 10 let.

Več o kreditiranju si preberite TUKAJ.

V partnerstvo pa smo stopili tudi z banko BKS, ki za naše stranke pripravlja še posebno ugodno obrestno mero. Za več informacij nas kontaktirajte.

Predstavitveno srečanje

Tako s podjetjem Ekosklad kot z banko BKS smo v tesnih partnerskih odnosih – skupaj z njimi prirejamo izobraževanja in predstavitev njihovih subvencij ter kreditov. Ponujamo možnost individualnega srečanja ali brezplačne udeležbe na skupinskem izobraževanju/predstavitvi. Za prijavo na brezplačen posvet (individualni ali skupinski), izpolnite spodnji obrazec.

[contact-form-7 404 "Ni najden"]