30 Apr 2020

SHARP: širok nabor produktov

Blagovna znamka SHARP predstavlja široko paleto fotonapetostnih modulov, primernih za vsako uporabo, od monokristalnih do polikristalnih.

Poli ali mono, kaj je najboljša izbira v Evropi?

Sharp je primerjal uspešnost svojih modulov v Evropi in to so najboljše rešitve na različnih področjih:

  • V srednji in severni Evropi so poli moduli najboljša izbira. V primerjavi z mono moduli je učinkovitost lahko tudi do 2,5% večja.
    Poli: bolje reagirajo na razpršeno sončno svetlobo, ki jo je obilo v severni Evropi in nekaterih delih Afrike. Zaradi modre barve se segreje manj.
  • V južni Evropi imajo mono ali poly skoraj enake zmogljivosti.
    Mono: bolje reagirajo na direktno sončno svetlobo, ki prevladuje v južni Evropi in na Bližnjem vzhodu, vendar se zaradi svoje črne barve segrejejo bolj kot poli moduli.

Uspešnost presega pričakovanja

SHARP zagotavlja do 5% več energije, vsi 60 ali 72-celični moduli imajo pozitivno toleranco moči 0/5%, kar je ekvivalentno več kot 5W, na primer 5% za 370W modul je 18,5W več.

Monokristalni fotovoltaični moduli serije NU-AC

Visokozmogljivi monokristalni fotonapetostni moduli NU-AC s 60 celic sestavljajo celice PERC in učinkovitost do 18,9%.

Te module je mogoče uporabljati s sistemsko napetostjo do 1000V.

5 busbarov zagotavlja boljšo zanesljivost, učinkovitost in zmanjšano odpornost serije.

Polikristalni moduli ND-AC

Polikristalni moduli serije ND-AC s 60 celicami in 5 busbari so fotovoltaični paneli z odličnimi zmogljivostmi tudi v primeru nizkega sevanja.

Ta izdelek lahko doseže učinkovitost 16,8%. Tudi v tem primeru je mogoče uporabiti ta modul s sistemsko napetostjo 1.000 V.

Certificirana kakovost

Vsi moduli so podvrženi strogim preizkusom, ki jih je podjetje razvilo v desetletjih izkušenj v tem sektorju, petkrat bolj temeljito in togo, kot to zahtevajo standardi IEC.

S podrobnimi preizkusi značilnih okvar modulov in novih materialov zagotavljajo najvišjo kakovost, trdnost in skladnost z mednarodnimi standardi tudi v ekstremnih pogojih.