02 Maj 2020

SHARP, 60 let fotovoltaike

Sharp, ki ga danes poznamo kot proizvajalca fotonapetostnih modulov, se je pridružil sektorju leta 1959,leta 1961 pa se je začel razvoj prvih sončnih celic, prvič na trg predstavil leta 1961.

 

Kakovost in inovativnost ga vodita v svetu

To podjetje ima zdaj več kot milijon kupcev, zahvaljujoč temu pa je bilo mogoče doseči pomemben mejnik 50 milijonov prodanih modulov po vsem svetu.

Sharp je v zadnjih letih proizvedel približno 14,3 GW moči, zahvaljujoč sodelovanju s številnimi partnerji, vključno s Tajskim Sermsang Power Corporation (SSP), Truong Than Quang Ngai Power in drugimi podjetji. Na primer, v Vietnamu je Sharp doslej zgradil tri ogromne fotovoltaične elektrarne, s skupno zmogljivostjo 146 MW.

Inovativne rešitve proizvajalca Sharp

Nenehne raziskave in razvoj so to podjetje vedno pripeljali do predloga inovativnih solarnih rešitev. Izjemen primer je razvoj sončnih celic, ki napajajo satelite v japonskih nacionalnih projektih.

Mono in polikristalni fotovoltaični paneli

Drugi primeri kakovosti znamke Sharp so moduli serije NU-AK in ND-AC, mono 310 Wp in 275 Wp poli. Ti imajo visoko učinkovitost in 10-letno garancijo na izdelek ter 25 na linearne emisije moči.