24 Dec 2020

Razsmerniki StorEdge: popolne rešitve za vaš sistem za shranjevanje

SolarEdge, blagovna znamka, ki je vedno ponujala kakovostne rešitve, primerne za katerikoli stanovanjski in poslovni sistem, ima več naprav, ki se popolnoma prilagodijo številnim aplikacijam, kjer je za vaš fotovoltaični sistem potreben sistem za shranjevanje.

Niz izdelkov so nedvomno razsmerniki, ki so prisotni tako z enofaznim kot s trifaznim priključkom, na enosmerni strani ali na izmenični strani.

Enofazni razsmernik HD-Wave

Ta posebna rešitev je razsmernik, ki je posebej zasnovan za delo z optimizatorji moči in je zelo enostaven za namestitev, zagon pa je mogoče hitro in učinkovito opraviti prek aplikacije SetApp.

Ta vrsta pretvornika ima velikosti od 2200 VA do 6000 VA na izmenični strani.

Enofazni razsmernik HD-Wave ima tudi integriran nadzor na ravni modula in vgrajeno funkcijo zaščite pred električnim oblokom.

Trifazni razsmernik

Nedavna rešitev, ki jo je predstavil SolarEdge, so trifazni razsmernik. Če je trifazni razsmernik Solaredge že nameščen, je ta izdelek mogoče povezati tudi z visokim izmeničnim tokom, tako da nanj priključite eno baterijo in katero koli napravo Smart Energy.

Za večjo prilagodljivost je na ta razsmernik mogoče priključiti široko paleto 48V nizkonapetostnih baterij.

Ta naprava ima 4 različne velikosti moči: 5, 7, 8 in 10 kVA. Največja vhodna moč baterije je drugačna: v tem je enaka 5000 W, ne glede na velikost pretvornika, izbranega za vaš sistem.

Kar zadeva enofazni razsmernik HD-Wave, je stopnja zaščite tega izdelka IP65 in ga je zato mogoče namestiti v zaprtih prostorih in na prostem.

AC pretvornik

Tretja rešitev za shranjevanje ima enofazni razsmernik s tehnologijo HD-Wave, ki ga je mogoče priključiti na AC strani, na katero je treba združiti zaščito vmesnika Sesti.

Ta izdelek je bil zasnovan za delo v enofaznih ali trifaznih sistemih z nizkimi razsmernik SolarEdge ali celo s tretjimi.

V tem primeru so na voljo velikosti 2: 3680 VA in 5000 VA, v obeh primerih z učinkovitostjo blizu 99%.

Tako kot v prejšnjih dveh primerih ima tudi ta izdelek možnost komunikacije z napravami Smart Energy in ga je mogoče namestiti v zaprtih prostorih in na prostem.