26 Maj 2020

Razsmernik Fronius, kako deluje in kako namestiti SnapINverter

Inverter Fronius, kako deluje in kako namestiti SnapINverter.

Generacija SnapINverter Fronius s funkcionalno zasnovo, največjo prilagodljivostjo in inteligentnimi funkcijami je vse bolj učinkovita in zanesljiva, ti fotovoltaični razsmerniki so idealna rešitev za vsako vrsto namestitve.

SnapINverter Fronius PRIMO, SYMO, ECO

Paleto Fronius SnapINverter sestavljajo enofazni razsmerniki PRIMO 3.0-8.2 M, trifazni stanovanjski SYMO 3-8.2 M in SYMO HYBRID 3-5.0 S ter trifazne komercialne serije SYMO 10-20 M in ECO 25.0 S / 27,0 S.

Oblikovanje Fronius SnapINverter

SnapINverter je sestavljen iz dveh komponent:

– Pritrdilni nosilec s predhodno izvrtanimi odseki za lažjo pritrditev na steno, na kateri je priključna plošča, kjer so priključki za priključitev PV stringov in povezava na izmenični strani

– Del razsmernika z agregatom z inovativnim sistemom “tečajev” sklopke in zapiranja, ki olajša montažo in nadaljnje vzdrževanje.

Priključna omarica in razsmernik sta torej nameščena ločeno, zato med vzdrževanjem ni potrebno odstraniti priključkov, ampak samo razsmernik.

 

Komunikacijski vmesniki, dostopni tudi med delovanjem razsmernika.

Vmesniki za podatkovno komunikacijo so lahko dostopni tudi med delovanjem razsmernika in omogočajo posodobitve neposredno na napravi ali na daljavo.

 

Nadzor razsmernikov je poleg montaže preprost in intuitiven. Vsi razsmerniki so opremljeni z integriranim komunikacijskim paketom z omrežji WLAN, spletnim strežnikom in Dataloggerjem. Preko Fronius Solar.web je možen dostop do vseh sistemskih podatkov, kar zagotavlja popolno pomoč in spremljanje.

 

 

 

Ta tehnologija zagotavlja združljivost za prihodnje zahteve po fotovoltaiki

Vse te rešitve so opremljene z prostimi režami in odprtimi vmesniki, ki omogočajo naknadno namestitev dodatnih funkcij, s posodabljanjem strojne opreme tudi po več letih. Omogočajo možnost povezovanja stroja s tretjimi sistemi, na primer funkcije za upravljanje z energijo ali vključitev v sisteme za avtomatizacijo domov prek skladnosti SunSpec.

Kako pravilno namestiti razsmernike Fronius?

Tu je zanimiv video, ki korak za korakom razloži, kako namestiti te izdelke in kako narediti prvo zagon.