14 Dec 2018

Prednosti hranilnikov energije

Pri instalaciji hranilnikov energije za hrambo energije, proizvedene s fotovoltaiko, je poraba iz električnega omrežja omejena na potrebe uporabnikov. Uporabniku ni treba skrbeti za posebne prilagoditve ali posebnosti: upravljanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano s strani sistema za nadzor shranjevanja.

 

Popolnoma samodejno upravljanje

Baterija se polni le, če zazna presežek proizvedene energije glede na trenutno uporabo in ko je energija iz omrežja nepotrebna.

 

Prednosti, ki jih ponuja sistem za shranjevanje, so:

  1. Večja avtonomija električnega omrežja in večja moč energije, na razpolago za uporabo; nekateri produkti omogočajo uporabo shranjene energije tudi v primerih izpada elektrike, čeprav ne opravljajo funkcije UPS.
  2. Maksimalna samooskrba: bolj optimalna uporaba energije, proizvedene z domačo elektrarno; vrednosti izkoriščenja se gibljejo od 20-30% do 70-80%, odvisno od sistema shranjevanja in od navad uporabnikov.
  3. Manjši račun za električno energijo in zaščita pred prihodnjo rastjo cen le-te.
  4. Inovativna tehnologija: sodobna in zanesljiva tehnologija

 

Pomen zmogljivosti sistema za shranjevanje energije: 

Velikost sistema za shranjevanje energije mora upoštevati potrebe uporabnika. Kapaciteta stanovanjskih sistemov za shranjevanje je v povprečju od 2 do 10 kWh.

 

Za naročilo hranilnika energije nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040687533.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.