16 Feb 2018

PANASONIC HIT – VISOKA UČINKOVITOST IN ZANESLJIVOST

Panasonic javno izpostavi stopnjo reklamacije modulov, ki so še vedno v prodaji.

 

Zelo nizka stopnja reklamacij

Od leta 2003, ko je podjetje s svojo linijo modulov osvojilo Evropski trg, Panasonic informacije o stopnji reklamacij javno razkriva in svojim strankam tako omogoči dostop do statističnih podatkov o trajnosti in zanesljivosti svojih produktov.

Zadnja stopnja reklamacij je bila javno objavljena januarja 2017 in znaša 0,0035%. V juniju je ta številka le rahlo narasla in sicer samo na 0,0037% od 3,97 milijonov solarnih modulov, prodanih v Evropi, od leta 2003 naprej.

To nihanje je torej minimalno, saj je tudi druga vrednost še vedno zelo nizka.

 

Panasonic – 40 let izkušenj

Panasonic je leta 1975 začel s projektiranjem in izdelavo fotovoltaičnih modulov z amorfnimi fotonapetostnimi celicami. Moduli so se začeli tržiti leta 1980.

Sodobni HIT ® fotonapetostni moduli so bili zasnovani leta 1990, trg pa so v največjem obsegu pokrili leta 1997.

V pereteklih letih je proizvajalec Panasonic prejel številne nagrade, ena izmed njih je tudi IEEE, ki je bila podeljena prav za module s HIT ® tehnologijo.

 

Panasonic – 25 let garancije

Solarni moduli znamke Panasonic so testirani pod trikrat strožjimi pogoji kot to zahtevajo standardi IEC. To kaže na izjemno moč modulov in njihovo odpornost tudi v slabih vremenskih pogojih.

 

Enostavna in fleksibilna namestitev

Panasonicovi HIT ® moduli imajo v primerjavi s standardnimi moduli posebno površino, ki omogoča prilagoditev katerikoli strehi, tudi streham, za katere so standardni moduli skoraj neuporabni.

 

Model N245 je širok le 80 cm, s težo 15 kg in močjo 245 Wp in tako predstavlja enega najbolj učinkovitih modulov.

Modela N295 in N330 imata 4 območja senčenja, kar pomeni, da v primeru sence na delu modula, preostali deli še vedno izkoriščajo sončno energijo.

 

Za več informacij o modulih ali za naročilo nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.