30 Maj 2019

Obisk sejma Intersolar

Med 15. in 17. majem 2019 smo v Münchnu obiskali sejem Intersolar – največji sejem solarne tehnologije.

4 trendi, ki so koristni za razvoj strategij v poslovnem razvoju.

Na sejmu so se pojavili naslednji trendi, ki so koristni za izdelavo strategij razvoja poslovanja na tem področju.

1. Rast novo nameščenih PV sistemov v Evropi.
Novo nameščena fotovoltaika v Evropi bo v letu 2019 še naprej naraščala (vsaj 50% več kot v prejšnjem letu). To so senzacionalni podatki, ki potrjujejo trend leta 2018, ki dokazuje, kako fotovoltaika ponovno pridobiva pomen tako na evropskem trgu kot na trgu fotovoltaičnih proizvajalcev po vsem svetu.

Kljub temu bi lahko takšna rast povzročila nekatere težave, vključno z zamudami pri oskrbi in pomanjkanjem produktov, kot smo doživeli v zadnjih mesecih za nekatere izdelke.

2. Svetovni trg fotovoltaike se bo povečal, Kitajska pa ima velik vpliv

Svetovni fotovoltaični trg se bo povečal. Ta rast bo odvisna od tega, koliko kW Kitajska namerava namestiti do konca tega leta, upoštevajoč, da je bil v prvih mesecih leta 2019 trg na tem področju nekoliko šibek.

Cene fotonapetostnih modulov bodo zlasti odvisne od tega, kaj se bo zgodilo na Kitajskem v naslednjih mesecih; sedanje cenovne napetosti (zlasti za posebne razrede moči) bi se lahko potrdile v primeru velikega povpraševanja.

3. Skladiščenje, rastoči trg

Tržne priložnosti za stanovanjske sisteme naraščajo. Tema „trajanja jamstev“, kot vedno, postaja pomembna, saj so jamstva temeljnega pomena pri izdelkih z baterijami.
V Nemčiji so baterije zmeraj bolj popularne in povpraševanje je zmeraj več.

Poleg tega različni pomembni proizvajalci vlagajo in namenjajo sredstva za razvoj električne mobilnosti; to je razlog, zakaj so se dobavni roki za sisteme shranjevanja povečali.

 

4. Razvoj E-mobilnosti v Evropi

Trg e-mobilnosti se v primerjavi z že razvitimi regijami (npr. Norveška, Nizozemska in Kitajska) širi na neenakomeren način. Nekatere regije prihajajo v razvoj (kot Francija in Nemčija), druge regije pa so v izrazitem zamiku (kot Italija).

Proizvodnja obnovljive energije, zlasti proizvodnja PV, postane strateška za polnjenje baterij električnih vozil z ”zeleno” energijo, s čimer se dodeli porazdeljena energija. Zato postaje za polnjenje postanejo sestavni del energetskega sistema stavbe. Hkrati to predstavlja veliko priložnost za razvoj strokovnjakov, ki pripadajo našem sektorju.

Splošno ozračje v Intersolar Europe je bilo pozitivno, z obljubami razvoja!

Splošno ozračje v Intersolarju je bilo vsekakor pozitivno, z razvojnimi pričakovanji za fotovoltaične in električne energetske tehnologije v Evropi.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.