09 Nov 2018

LG Solar moduli: NeON R

Podjetje LG Eletronics, vodilni proizvajalec elektronike, gospodinjskih aparatov in mobilne tehnologije, že vrsto let sodeluje na fotovoltaičnem področju. S prvimi raziskavami pa so začeli že v začetku 80. let prejšnjega stoletja.

 

Neon R: visoko zmogljivi monokristalni moduli 

Leta 2010 je LG Electronics začel z množično proizvodnjo fotonapetostnih modulov s posebnim poudarkom na visoko zmogljivih monokristalnih modulih.

Z leti je LG pridobil veliko število patentov in sedaj je pripravljen za uvedbo najnovejšega Neon R modula z izhodno močjo do 365 Wp in učinkovitostjo 21,1%.

Nova serija modulov LG Neon R je zgrajena z novimi monokristalnimi celicami N. Celica na sprednji strani je brez kontaktov, da se poveča zbiranje fotonov, medtem ko je zadnja stran celice dodatno izboljšana s tehnologijo CELLO s 30 zbirnimi bus-bar linijami. Na ta način se izgube zmanjšajo, izhodna moč pa se poveča.

Novi LG Neon R proizvede do 30 Wp več kot je proizvedla prejšnja serija Neon 2, ki ohranja eleganco črnega okvira, snežne obremenitve do 6000 Pa in se od svojih konkurentov razlikuje po tem, da nenehno zvišuje tržne standarde.

 

Rešitev, primerna za vsako streho 

Z visoko močjo, ki jo proizvede le 16 modulov na površini 28 kvadratnih metrov, dobimo 6 kWp fotonapetostni sistem z vsemi prednostmi, ki jih dosežemo v projektnem delu in pri praktičnem izvajanju. Takšen sistem je še posebej uporaben v primerih, ko je več senčenja in je površina manjša, zaradi česar ne bi mogli namestiti večjega sistema.

Kakovost izdelka je še večja, nove celice imajo nižji temperaturni koeficient, posledično pa je izhodna moč sistema pri visokih temperaturah večja. Poleg zagotavljanja varnosti naložbe,  je LG izboljšal tudi sam model Neon R, ki presega industrijske standarde.

Modul ima garancijo 25 let za proizvodne napake in linearno garancijo za učinkovitost in sicer -0,4% od petega leta naprej, pri čemer proizvajalec zagotavlja 95% moč in 87% moč na 25 let.

S temi funkcijami je LG Neon R idealen modul za majhne stanovanjske in komercialne instalacije, kjer morata biti zmogljivost In zanesljivost visoka.

 

Za več informacij o modulih ali za naročilo nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.