21 Jul 2020

LG NeON 2 BiFacial 335Wp, do 130% moči za vaš sistem

LG NeON 2 Bifacial N1T-V5 je LG-jev modul, zasnovan tako, da absorbira več svetlobe in ustvarja več energije. Zahvaljujoč ”Bi-Facial” celicam modul uporablja obe površini za povečanje proizvodnje sistema.

Zajamčena kakovost serije N1T-V5

LG serije N1T-V5 so moduli, ki sončno energijo uporabljajo tako spredaj kot zadaj. Ta funkcija vam omogoča, da izboljšate izkoristek elektrarne za 30% v optimalnih pogojih.

Ta model je na voljo v velikosti 335 W. Garancija za izdelek je 25 let, vključena je tudi 25-letna linearna garancija učinkovitosti, s 4,6-odstotno splošno degradacijo v 25. letu.

Značilnosti ”Bi-Facial” modulov

Moč ”Bi-Facial” modula pa je odvisna od večih vidikov. Zlasti trije dejavniki vplivajo na povečanje proizvodnje v primerjavi s klasičnim monokristalnim modulom.

  • Albedo*
  • Nagib
  • Višina
    V prvem primeru albedo* je razmerje med svetlobo, ki se odbija od tal, in vpadno svetlobo. Vrsta površine pomembno vpliva na končno vrednost Albeda*.

*razmerje med količino odbite in količino prejete svetlobe nekega objekta

Poleg tega naklon panela in višina vplivata tudi na zmogljivost. Zlasti ti dejavniki so pomembni za stopnjo senčenja na zadnji strani modula.

Zato namestitev na nagnjene strehe ni učinkovita, saj bi izključila proizvodnjo zadnjih celic.

V zvezi s tem je treba skrbno ovrednotiti tudi montažne konstrukcije, ki morajo biti zasnovane posebej, da bodo zmogljivosti sistema visoke.