07 Avg 2020

K2+ je povezal K2 Base z orodji za načrtovanje Fronius, SMA in SolarEdge

Dobra novica za monterje: Proces načrtovanja PV sistemov – od namestitve strehe do načrtovanja električnih sistemov – je zdaj lažji in bolj priročen kot prej.

Programska oprema za načrtovanje sistemov K2 Systems ima zdaj neposreden vmesnik z orodji za načrtovanje razsmernikov Fronius, SMA in SolarEdge. Medsebojno povezovanje mehanskih in električnih načrtovalnih procesov za PV sisteme pomeni, da podatkov ni več treba vnašati večkrat, zato se načrtovalna prizadevanja znatno zmanjšajo.

 

Vse prednosti K2 + na prvi pogled:
Medsebojna povezanost: Enostaven prenos sprememb postavitve
-Zmanjšana zahtevnost

-Ni potrebno večkrat vnašati podatkov
Čas načrtovanja se zmanjša – manj načrtovanja pomeni več namestitve
-Prejemate strokovno znanje proizvajalcev

 

Povezava s Fronius Solar.configurator

Načrtovanje PV deluje še hitreje, ker lahko podatke o projektu pošljete na Fronius Solar.configurator, kjer lahko takoj začnete načrtovati module, ožičenje in ustrezen tip razsmernika. Za to uporabite gumb K2 + na zavihku »Povzetek«.

 

 

 

Ali pa poskusite s SolarEdge Designerjem

K2 + vam omogoča prenos podatkov projekta iz K2 Base neposredno tudi na SolarEdge Designer, kjer lahko nadaljujete z delom z že zajetimi podatki.

Oglejte si predstavitveni video .https://www.youtube.com/watch?v=wYcQQYfcWRM

 

Na voljo je tudi povezava s SUNNY DESIGN SMA
V zadnjem razdelku “povzetek” v Base lahko s samo enim klikom na gumb K2 + vnesete podatke o projektu pošljete v programsko opremo SMA SUNNY DESIGN in takoj začnete z

načrtovanjem ter električno in toplotno simulacijo energetskih sistemov. Edina pogoja za uporabo programske opreme sta K2 Base in uporabniški račun SUNNY DESIGN.

 

 

 

Preprosto načrtovanje s K2 Base v petih korakih
Vse sisteme za pritrditev K2 lahko oblikujete z brezplačno spletno programsko opremo K2 Base in dobite statično analizo, podroben načrt za montažo predstikalnih naprav in celoten račun.

 

Registrirajte se neposredno in začnite načrtovati svoje naslednje projekte.