10 Jan 2022

Hyundai Energy Solution proizvajalec PV modulov

Hyundai Energy Solution, tako imenovan leta 2019, je oddelek Hyundai Heavy Industries, ki se ukvarja z obnovljivo energijo kot proizvajalec modulov, pa tudi kot EPC za elektrarne z več MW.

Hyundai Heavy Industries, rojen v Južni Koreji leta 1972, je del podjetij, vključenih v “Fortune 500 Company” in se ukvarja s številnimi industrijskimi področji, kot so gradnja velikih ladij (vodilni svetovni proizvajalec) ali gradnja industrijskih obratov v različnih sektorjih.

Proizvajalec celic in modulov od leta 2007

Leta 2004 je odprl oddelek “Solar Business”, ki je v celoti začel proizvajati celice in module leta 2007. Podjetje ima velik oddelek za raziskave in razvoj, ki je Hyundai vodil k proizvodnji modulov z monokristalnimi celicami PERC pred trenutno razširjeno razširitvijo te tehnologije.

Monokristalne celice PERC in ”Shingled” tehnologija

Trenutna linija modulov je zgrajena iz monokristalnih celic PERC in tehnologije Shingled. 166 -milimetrske celice so lasersko razrezane na 5 enakih delov, razporejene vodoravno in razdeljene na 12 krogov vzporedno.

Deli celic so nameščeni drug na drugega in električno povezani prek električno prevodnih lepil (ECA).

S to tehniko Hyundai bolje izkorišča prostor, izboljšuje izhodno moč in učinkovitost, dosegajo pa se tudi druge prednosti, kot so manjše tveganje vročih točk, manjši vpliv na sence in boljše mehanske lastnosti.

 

Bolj zanesljivi moduli glede toplotnih in mehanskih obremenitev

Poleg tega tehnika povezovanja med celicami ECA izboljša zanesljivost modulov glede toplotnih in mehanskih obremenitev ter zahvaljujoč zmanjšanju tokov na 1/5 v primerjavi s celotno celico, s čimer se zmanjšajo izgube.

Vse te tehnične prednosti pomenijo, da imajo moduli serije HiE-SxxxVG tudi elegantnejšo obliko, zlasti v popolnoma črni različici.

Velikosti, ki so na voljo so med 400 in 410 Wp v beli zadnji različici in med 390 in 400 Wp v popolnoma črni različici.

Moduli so tudi certificirani z najvišjimi standardi kakovosti, poleg običajnih certifikatov IEC pa imajo tudi certifikate o amoniaku, koroziji iz slane megle, prahu in peska ter proti PID, zato je modul mogoče namestiti tudi v najbolj neugodnih razmerah.