01 Feb 2019

Električna vozila: perspektiva in vizija

E-mobilnost je resnično tema, ki dosega vse večjo popularnost, novice in razprave o električnih vozilih so vse pogostejše. 

Vsi poznamo zgodbo o Tesli in vemo, da se je že začela proizvodnja novega vozila Model 3. Vemo, da je Volvo razglasil, da bodo od leta 2019 vsi njegovi avtomobili imeli električni motor, Volkswagen pa je nedavno napovedal 12 milijard dolarjev naložb na Kitajskem v naslednjih sedmih letih, v sodelovanju s kitajskim skupnim podjetjem JAC, po načrtovanih 70 milijardah evrov za elektrifikacijo evropskih modelov. 

 

Cene električnih vozil padajo hitreje kot se je pričakovalo 

Na splošno vsi proizvajalci vozil vlagajo milijone evrov, da bi se cene električnih vozil zmanjšale in bi le-ta postala dostopnejša končnemu uporabniku. Eden izmed razlogov je tudi ta, da si vlade številnih držav prizadevajo uresničiti konkretne ukrepe proti podnebnim spremembam.

 

Dekarbonizacija prometa

Dekarbonizacija prometa je evropska prednostna naloga za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, cilji so do 60% zmanjšanje leta 2050, kar bi pomenilo zmanjšanje odvisnosti od uvoza fosilnih goriv in izboljšanje kakovosti zraka.

 

Predpisi o emisijah, kitajski program

Tudi Kitajska je predstavila pravila o emisijah v celovitem programu, ki se nanašajo na proizvodnjo električnih vozil. Tako je proizvajalce spodbudila k proizvajanju električnih vozil.

 

Smernice Evropskega parlamenta, nacionalno pravo

Smernice Evropskega parlamenta in nacionalni zakoni zagotavljajo določen in stabilen regulativni okvir, tako za standarde vtičnic za polnilne stebre kot za upravljanje javnih polnilnih postaj.

 

Tudi na Energetiku spremljamo najnovejše trende iz področja električnih vozil in zato v svoji ponudbi ponujamo električne polnilnice Mennekes. Za dodatne informacije ali naročilo nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040687533.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.