07 Mar 2019

Bloombergova lestvica razložena!

Kaj pomeni oznaka modula ‘Tier 1’?

Izraz ‘Tier 1’ je precej poznan in podjetja ga pogosto uporabljajo. ‘Tier 1’ je oznaka, ki ne opisuje kakovosti modula, temveč finančno stabilnost proizvajalca. Gre za lestvico, ki jo je iznašla in organizirala korporacija Bloomberg New Energy Finance Corporation in se uporablja za razvrščanje proizvajalcev solarnih modulov glede na njihove bančne sposobnosti in finančno stabilnost.

Bloombergov pogoj za sodelovanje na njihovem ocenjevanju je, da ima podjetje lastni proizvodni obrat. Zakaj? Ker so smernice za kakovost takšnega podjetja bolj stroge in je zato izdelek bolj kakovosten, proizvajalec pa zanesljivejši. Takšna podjetja tudi več investirajo v raziskovanje in razvoj njihovega produkta.

Potrebno pa je poudariti, da le majhen odstotek proizvajalcev doseže oznako ‘Tier 1’. Mnogi proizvajalci pa sicer trdijo, da jo imajo. Mi vam zato predstavljamo najnovejšo lestvico, na kateri so objavljeni ‘Tier 1’ proizvajalci.

 

Katere izmed naših modulov boste našli na Bloombergovi lestvici? 

Energetik energija je distributer, ki prodaja module najboljše kakovosti proizvajalcev, ki so finančno stabilni. S tem vam lahko zagotovimo, da bo podjetje ne le obljubila garancijo, temveč tudi držalo svojo obljubo. Moduli z Bloombergovo oznako ‘Tier 1’, ki jih lahko najdete v našem podjetju, so:

  • Q-Cells 
  • Jinko Solar
  • Trina Solar
  • LG 

Za naročilo produktov nam pišite na info@energetik.si ali nas pokličite na 040 687 533.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.